*

Vastaanpuhuja

Tee-se-itse pelikonsoli - Osa 3 - Ostoksilla

 

 

Kuten aina verkko-ostoksia tehdessä on hyvä tarkastaa kotimaiset verkkokaupat ensiksi: Tuotteita on helppo palautella, laatuun ja asiakaspalveluun voi luottaa. Toimitu melko nopea. Toin en tajua, miksi tuotteita pitää kuljetella ympäri Suomea. Mutta minä en ole mikään logistiikkainsinööri, joten jätän sen asian siihen. Siitä on hyvä laajentaa Eurooppaan päin niin paljon kuin kielipää kestää. Lopulta sitten vertaamaan itämaiseen tarjontaan.

 

Kuten niin usein, taas kerran itämainen tarjonta peittoaa kotimaiset vaihtoehdot. Pelkän peliohjaimen hinnalla härmässä saa Kiinasta usb-hubin, mini DisplayPort-johdon ja peliohjaimen.

 

Suomessa peliohjain maksaa 30-40 €, hubi 7 €, johto 19 €. Postimaksut päälle.

Kiinassa vastaava peliohjain 20 €, hubi 4 € ja johto 9 €. Tulliin jos jää, muutama euro päälle. Ei postimaksuja.

 

Esimerkiksi Britannian verkkokaupoissa on tajuttu, että jos meinaa kilpailla kotimaassa pitää olla ilmaiset ja nopeat kuljetukset. Mielellään ulkomaillekin. Sportsdirectista tilasimme säkillisen vaatteita, ei maksanut kuljetukset mitään ja hinnat 1.5-2 kertaa halvemmat kuin täällä. Tällaista se on, globalisaatio - toimii nykyään myös kuluttajalle. Mutta ei, kuluttajan pitäisi tunnustaa isänmaata ja lippua omasta edusta tinkien. Tosin kohta ei varmaankaan ole millä kuluttaa, kun täältä ei kannata mitään ostaa, vaan raha karkaa muille maille. Kenen vika lie. Välillä tulee sellainen olo, että Suomi on tuudittautunut siihen, että kyllä isännät pitää huolen. Tosiasia taitaa olla, että ei kukaan pidä huolta, jos ei itse pidä huolta. Ei kukaan pidä puolia, jos ei niitä itse pidä. Maailman markkinoilla kilpailu ei ole mitään perinteistä kotimaista kilpailua, missä lopulta on kivaa jos kaikille jää jotain käteen, vaan paikoin todella härskiä peliä. Ne jotka vetää kotiinpäin, käärii voitot.

Rajojen avautuminen luo mahdollisuuksia niille, jotka niihin riittävän röyhkeästi tarraavat, mutta se ei välttämättä ole mitään sopupeliä se. Kun Neuvostoliitto hajosi, rahat käärivät ne, jotka omiin nimiinsä omaisuutta kahmi. Kun kansallisvaltiot hajoavat, uutta tilaa on otettavaksi. Kulttuurin muutos voi olla rajuakin, siitä sellaisena lievänä esimerkkinä vaikkapa kesän mukana saapuvat romanikerjäläiset. Lievänä siksi, sillä jos tätäkin dokumenttia on uskominen, Euroopan unionissa yhtenä merkittävänä vaikuttajana toimii järjestäytynyt rikollisuus. Vaikka kerjäläiset olisivatkin osa järjestäytynyttä rikollistoimintaa, se on aika harmitonta näpertelyä verrattuna vaikka Italian jätebisneksiin. Siinä vaiheessa kun naapurivaltion roskat päätyvät teiden varsille, alkaa olla selvä, että tasaisesti kaikille. Rahalla saa ja hevosella pääsee.

 

Mutta nyt karkasin aiheesta.


Kaverilla on vanhoja ddr2-muisteja, jotka saattaisin ostaa. Sen lisäksi pitäisi löytää jostain pitkä USB → mini USB - piuha, mutta niitä saa muutamalla eurolla täältäkin. Veikkaan, että kuukauden sisään on kamat tullissa tai postissa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset